På vår lediga dag den här veckan bestämde vi att leta reda på de båda sjukhusen som vi är rekommenderade att använda vid behov. Eftersom vi ska kunna serva dem som är här och det kan uppstå behov av sjukvård så kände vi behov av att åtminstone hitta vägen.
Efter tjugo minuters promenad rakt norrut stod vi plötsligt utanför S:t Joseph, som är ett katolskt arabiskt sjukhus.
Ytterligare tjugo minuter senare hade vi hittat Hadassah sjukhuset på Skopusberget. Det finns ett större Hadassah sjukhus i Ein Kerem som vi besökt tidigare. Båda är judiska. Från parkeringen kunde man se ner mot öknen i öster, men sikten var inte den bästa denna dag då regnet hängde i luften.

005 008
På vägen hade vi sett en stor begravningsplats med ett stort kors. Det var alltså en kristen begravningsplats. Vi fick för oss att se om det var här Nås-fararna var begravna. I så fall skulle Hilda Anderssons grav också finnas där. Hilda var en spännande person som levde här på 30- och 40-talen. Tyvärr mördades hon på hemvägen från kyrkan under våren 1948. Är du intresserad så googla på Hilda Andersson Jerusalem.009
Begravningsplatsen visade sig snart endast vara för engelska soldater som stupat under första världskriget. Det kom dock fram en man som jobbade där och han undrade om vi behövde hjälp. Han visste var begravningsplatsen för American Colony är och beskrev vägen dit.
Nu började regnet falla men vi beslöt i alla fall att försöka hitta platsen.
Vägbeskrivningen stämde bra och snart upptäckte vi några gravstenar bland buskar och träd men bakom ett stängsel med taggtråd på toppen. Grinden var låst och ingen svarade på signalen. Dock lyckades vi se namnen på några av gravstenarna och där ibland Hildas!

016
Regnet tilltog när vi vände hemåt. I stället för att vända tillbaka samma väg som vi kom, försökte vi ta en genväg genom en park. Det blev som vanligt en lång omväg.

020 023

På slingrande och lerhalkiga stigar försökte vi hitta rätt i regnet. Långt om länge kom vi till en grind. Den var omsorgsfullt låst med ett stabilt hänglås. Dock hade nog några andra varit i samma situation före oss för staketet var nertrampat tillräckligt mycket för att vi skulle ta oss ut.
Nu var det bara att gå hem, men det var nu en ganska lång väg så innan vi var hemma var vi rejält blöta av det ihållande regnet