Så är denna period i Jerusalem avslutad. Hemresan startade tidigt. Efter någon timme av sömn/slummer gick vi upp kl. 12 svensk tid, alltså mitt i natten.. En av volontärerna offrade sin nattsömn för att köra oss till flygplatsen. Incheckningen där gick ovanligt smidigt, även om vi fick lite frågor om varför vi var i Israel under så lång tid. Flyresorna, Tel-Aviv – Zürich och Zürich – Köpenhamn, gick smidigt. Den enda överraskningen var att flyget till Köpenhamn var tidigarelagt en timme, så det blev en snabb marsch mellan gaterna. På Kastrup ville vi äta lite ”riktig” mat. Det visade sig vara svårt att komma åt någon restaurang med allt bagage som vi drog på, så vi hamnade på Burger King. Inte direkt vad vi tänkt oss, men vi blev i alla fall mätta.

Tåget tog oss sedan från Köpenhamn till Nässjö. Där väntade mågen Joacim med sin bil som förde oss till Vimmerby. Den sammanlagda resetiden blev drygt 18 timmar, så jag får väl erkänna att vi var lite småtrötta. Efter ett snabbt stopp hemma, då vi bar in våra väskor, välkomnades vi till dukat bord hos Carolina och Joacim och våra barnbarn Wilmer och Max. Återseendet var ljuvligt och bordets gåvor slår Burger King alla dagar i veckan.

Nu börjar vi komma i gängorna här. Snön och kylan får vi bara vänja oss vid. Att få vara bland nära och kära i hemmamiljö är oslagbart. Även om livet i Jerusalem har sina poänger, så finns det fördelar med Sverige också. Tänk bara vad enkelt det är att handla och kunna förstå vad det står på paketen.